Thursday, November 27, 2014

Berpagi - pagian

It a bit hard to do this.. I'm not a morning person. But i think it a time to change. Masa dah tamat. Anak2 dah besar dan tak bangun mlm lagi. So normally hubby akan bangun awal and uruskan anak2 in the morning, thats the deal so i can have enough sleep before go to work. 

Tapi mak ai.. Susah tul nak buat.. Cuba a few attempt.. Lepas 2 hari demam.. Moyok je gi opis.. Bdn mcm tak cukup recharge nak bangun awal utk mulakan hari itu. Cuba juga ambik vitamin, hehehe biasa la.. Lepas 2, 3 hari, botol vitamin pon entah ke mana.. Actually i hate vitamin because i think i have more then enough.. Hahaha.. Then i'm back to my normal schedule. Cuba lagi demam lagi.. So stop.. Cuba lagi stop cuba lagi stop..  Walau mcm mana pon, manage to find supplement yg bukan vitamin utk bdn lebih daya tahan jatuh sakit.. Which is i think it very good utk ambik sebagai supplement harian utk bdn lebih kuat thn penyakit dan nak go for active life, lebih sihat dan awet muda.. Ahaks.. So, daya thn sudah ok selebihnya i dont stop trying and it one of my doa selepas solat semoga percubaan2 itu berjaya. 

Sehinggalah pada satu hari tu.. I think this is the solution for all the problem.. Hubby round2 kg, maklumlah walau dah pindah beberap thn, tapi tak de masa nak cover keadaan sekeliling.. What he found is komuter station. Alhamdulillah.. Bermula lah perubahan hidup penghuni rumah pinggir bandar.. 

We start to collect the info, ask the colleague that using the same komuter, check the train time table and the duration. How do i get there and etc. 

So now, i enjoy my train ride.. Dah tak ada lagi rungutan penat drive.. My mood better at home, i manage to sleep early and wake up early. Anak2 pon ikut sama tidur awal dan bangun awal.. Org kata bangun awal byk hikmahnya dan murah rezeki. 
Amin dan 
Alhamdulillah....
Syukur pada mu ya allah......